VITALISATIE   ONTSPANNING   HERSTEL

VITALISATIE  ONTSPANNING   HERSTEL

Erik van Zuydam (oprichter)

Lees het interview met Erik in De Andere Krant “Zuurstof verricht wonderen”. klik hier

Het ontwikkelen van de Zuurstof Ademtherapie is voortgekomen uit mijn persoonlijke gezondheidsproblemen. Eind 2021 werd ik besmet met het Coronavirus. Hoewel de ziekte zelf meeviel en slechts 2 weken duurde, kreeg ik daarna ernstige Post-Covid klachten; uitputting, hersenmist, geheugenverlies, duizeligheid, concentratieproblemen, haaruitval en darmklachten. Van het ene moment op het andere veranderde ik van een gezonde man in een futloos wrak. Vele consulten bij de huisarts, het ziekenhuis en alternatieve genezers leverden niets op. Ik probeerde verschillende dingen uit op het gebied van diëten en voedingssupplementen, maar niets bracht enige verbetering.

Ademwerk
Vanuit mijn voormalige werk als trainer en begeleider van retraites heb ik een jarenlange ervaring met ademwerk, wat in de kern neerkwam op het intensiveren van de natuurlijke middenrifademhaling waardoor er meer zuurstof in de bloedsomloop terecht komt.

Omdat mijn Post-Covid klachten gepaard gingen met een verlaagde saturatiewaarde
(zuurstofniveau) van mijn bloed, kwam het in me op om met mijn vertrouwde ademhalingstechniek aan de slag te gaan, maar door mijn extreme vermoeidheid was ik hier simpelweg niet toe in staat. Het was te inspannend voor me. Daarom ging ik op zoek naar mogelijkheden om hetzelfde effect te bereiken zonder zoveel moeite te hoeven doen.

Combinatie met zuurstoftherapie
Na de nodige research kwam ik uit op een combinatie van licht ademwerk in combinatie met een medische zuurstofconcentrator die wordt ingezet voor zuurstoftherapie. Dit bleek een zeer effectieve combinatie te zijn. Wat ik vermoedde kwam uit: door op een specifieke manier de lucht met een hoge zuurstofconcentratie in te ademen bereikte ik op een betrekkelijk moeiteloze manier hetzelfde effect als bij de inspannende ademtechniek waarmee ik vertrouwd was. Het aangenaam tintelende gevoel over het hele lichaam dat ik altijd zag als de beloning van het harde ademwerk, bleek ook op te treden bij een veel rustiger ademhaling die werd ondersteund door de zuurstofmachine. Het vraagt een lichte inspanning en ontspannen focus op het ademen.

Verbetering Post-Covid klachten
Na enkele weken merkte ik een structurele verbetering van mijn klachten; het werd helderder in mijn hoofd, mijn geheugen en concentratie verbeterden, ik kreeg weer energie om dingen te ondernemen en voor het eerst sinds tijden voelde ik me weer eens lekker in mijn vel zitten. Dat gevoel was ik bijna vergeten.

Je zult begrijpen dat ik enthousiast ben over deze ontdekking en dat ik niets leuker vind dan andere mensen kennis te laten maken met de Zuurstof Ademtherapie en de positieve effecten ervan aan den lijve te ondervinden.